Limy Limy ellenőrzött, megbízható szerző

amatőr költő, író és meseíró

Bemutatkozás: Sarkadi Emília vagyok. Barátaim még a középiskolában Limynek neveztek el. Ebből a becenévből született Facebook oldalam elnevezése, a Limytáltkiadas. 

Bölcsész vagyok – magyar-történelem szakos középiskolai tanár – diplomám és életszemléletem tekintetében egyaránt. A tanítás mellett, amennyire időm engedi, írok verseket, meséket, novellákat, színjátszó csoportomnak szövegkönyvet is az Ádámok és Évák Ünnepe rendezvény kapcsán. Azért szeretem a meséket, mert kiragadnak a hétköznapokból, elvarázsolnak, feltöltenek, és újra gyermekké tesznek. Minden mese egy kapu, amelyen keresztül a csodák világába juthatunk. Én „örök gyerek” vagyok, és amikor írok, kiteljesedik gyermeki énem. Másrészt gyermekverseim fiam és két lányom cseperedésének, „lenyomata”, az ő gyermeki szemükkel látom és láttatom a világot. Végül azért is izgalmas vállalkozás gyerekek számára írni, mert ők jelentik a legcsillogóbb szemű és a legőszintébb közönséget számomra: érzékenyek, fogékonyak és borzasztóan kritikusak.

 Rendszeresen jelentek meg meséim és gyerekverseim a MeseLes gyerekirodalmi oldalon. Több országos pályázaton is sikerrel szerepeltem, legutóbb az Irodalmi Jelen humoreszk pályázatán 2. díjjal jutalmazták írásomat. A Könyvmolyképző Kiadó Kalandra fel! Olvasó Szuperhős mesekönyvében is szerepel az egyik verses mesém, amellyel 3, helyezést értem el.  A négy testvér című alkotásom a vecsési Bálint Ágnes Mesefesztivál egyik díjnyertese lett, míg a Szülinapi rejtélyek a muravidéki Meseország 2 c. olvasókönyvben fog szerepelni a következő tanévben, a Baltazár király három kívánságát pedig a 777blog.hu gondozásában megjelenő mesekönyvbe válogatták be.

Továbbá két megzenésített versem a békéscsabai Hetvenszer Hétszer Bocsánat együttes Identitás albumán szerepel. 

http://mocorgohaz.hu/