Barion Pixel

Sarkadi Emília (Limy) Sarkadi Emília (Limy) ellenőrzött, megbízható szerző

amatőr költő, író és meseíró

Sarkadi Emília vagyok. Barátaim még a középiskolában Limynek neveztek el. Ebből a becenévből született Facebook oldalam elnevezése, a Limytáltkiadas. 

Bölcsész vagyok diplomám és életszemléletem tekintetében egyaránt. Hazaköltözésem óta szülőfalum, Sárrétudvari iskolájában tanítok magyart, történelmet. drámát és angolt. Amennyire időm engedi, verseket, meséket, novellákat alkotok, de írtam már szövegkönyvet is színjátszó csoportomnak.

Azért szeretem a meséket, mert kiragadnak a hétköznapokból, elvarázsolnak, feltöltenek, és újra gyermekké tesznek. Minden mese egy kapu, amelyen keresztül a csodák világába juthatunk. Én „örök gyerek” vagyok, és amikor írok, kiteljesedik gyermeki énem. Másrészt gyermekverseim fiam és két lányom cseperedésének, „lenyomata”, az ő gyermeki szemükkel látom és láttatom a világot. Végül azért is izgalmas vállalkozás gyerekek számára írni, mert ők jelentik a legcsillogóbb szemű és a legőszintébb közönséget számomra: érzékenyek, fogékonyak és borzasztóan kritikusak.

Rendszeresen jelentek meg meséim és gyerekverseim a MeseLes gyerekirodalmi oldalon. Több országos pályázaton is sikerrel szerepeltem, legutóbb az Irodalmi Jelen humoreszk pályázatán 2. díjjal jutalmazták írásomat. A Könyvmolyképző Kiadó Kalandra fel! Olvasó Szuperhős mesekönyvében is szerepel az egyik verses mesém, a Cserfes Rézi.  A négy testvér című alkotásom a vecsési Bálint Ágnes Mesefesztivál egyik díjnyertese lett, míg a Szülinapi rejtélyek a muravidéki Meseország 2 c. olvasókönyvben fog szerepelni, a Serteperte kukta vitézsége pedig a Hetedhét határon bímű mesekönyvben talált otthonra. Manóka és Csipkebogyó történetét már a MOMÓ Rádióban is meg lehet hallgatni.

Mesketés meséim közül a Döme, az igazságos kisegér fog hamarosan megjelenni a Varázslatos Mesketék I. MeseErdő című meséskönyvben.

Két megzenésített versem a békéscsabai Hetvenszer Hétszer Bocsánat együttes Identitás albumán szerepel.