Barion Pixel

Varázslatos Mesketék II. - Meseíró pályázat 2024


Pályázati határidő:

Pályázati összefoglaló


• Fogadott művek: mesék és gyerekeknek szóló versek
• Feltétel: írói profil és a mese feltöltése a meskete.hu portálra
• Téma: Állatos mesék (ebbe a kategóriába töltsd fel!)
• Terjedelem mese esetén: minimum 2.000, maximum 6.500 karakter
• Terjedelem vers esetén: minimum 5 versszak és 600 karakter, maximum 10 versszak és 2.000 karakter
• Célcsoport korosztálya: óvodás és kisiskolás gyermekek
• Pályázati időszak: 2024.04.26. - 2024.07.01.
• Nyeremény: megjelenési lehetőség a Varázslatos Mesketék II: CsodaPatak című mesekönyvben
• Kiadott mesekönyv paraméterei: A4 méretű, színes, 100+ oldalas, kemény borítós, cérnafűzött kivitel, vastag lapokkal, csodaszép illusztrációkkal, gyerekrajzokkal…

Varázslatos Mesketék II: VarázsPatak - borítóterv

Pályázati kiírás


Szeretnél Te is bekerülni, a tavaly megjelent, nagysikerű; Varázslatos Mesketék mesekönyv második kötetébe? Most itt a lehetőség, hogy a Te meséd vagy versed is bekerüljön, egy minőségi mesekönyvbe!

A Meskete.hu közösségi meseportál pályázatot hirdet nyomtatott mesekönyvben való megjelenésre, amelynek tervezett megjelenése 2024 novembere.

A pályázaton mindenki részt vehet, aki saját művet publikál a meskete.hu állatos mesék kategóriájába és hozzájárul a kiadási feltételekhez.

A pályázatra való jelentkezés egy-egy művel díjmentes!

Egy szerző azonban megtöbbszörözheti a bekerülési esélyeit, amennyiben előfizet Prémium tagságunkra, amely lehetővé teszi számára, hogy akár három művel is indulhasson a pályázaton.

Idén terjedelmi korlátokat is bevezetünk, így mese esetén minimum 2.000, maximum 6.500 karaktert várunk, versek esetén minimum 5 versszak és 600 karakter, maximum 10 versszak és 2.000 karakter a limitáció.


Zsűritagok


Meskete.hu szakmai zsűri 2024

Földes Eszter - színésznő
Földes Eszter Facebook oldala

Pálfi Krisztina - énekes, dalszövegíró (Apacuka zenekar)
https://www.apacuka.hu/

Suhai Niki - FullAnyuuuu
FullAnyuuuu Facebook oldala

Czirják Erika - meseíró, meseterapeuta
https://czirjakerika.hu/

Hétvári Andrea - költő, meseíró
https://www.hetvariandrea.hu/


A szakmai zsűri így különböző látásmódok alapján lesz képes megtalálni a legjobb meséket.

A pályázati időszak: 2024.04.26. - 2024.07.01., amelyet egy belső ellenőrzési kör után a szakmai zsűri kiértékelése követ. A benyújtott pályázatokra azonban nem csak a felkért zsűritagok, hanem a Meskete.hu közössége is szavazhat. A könyvbe tehát közönségszavazás útján is lehetőség van bekerülni!

A közönségszavazás és a zsűrizés 2024.07.02. - 2024.07.31. között tart.

A közönségszavazatok egy külön gomb segítségével adhatóak majd le, ami egységesen júliustól fog megjelenni a pályázatban résztvevő meséknél. A pályázaton megjelenő meséknek saját gyűjtő oldalt is elérhetővé teszünk, ahol az összes nevező mese és vers megtalálható lesz.

A nyertesek kihirdetése után történik a szerződéskötés a szerzőkkel és ezzel egyidőben újra meghirdetésre kerül majd az illusztrátori és gyerekrajz pályázatunk, a terveink szerint 2024.07.22. és 2024.08.22 között.

Miután az illusztrátori és gyermekrajz pályázat nyerteseivel is szerződtünk és miután a meseírói pályázat anyagai átestek a korrektúrázáson és szerkesztésen, következik a végső anyag tördelése.

Akárcsak az előző kötet esetében, úgy a Varázslatos Mesketék II: CsodaPatak is A4-es méretű, több, mint 100 oldalas, cérnakötésű, kemény borítású, minőségi mesekönyv lesz, amely ezúttal már a Meskete Könyvkiadó gondozásában jelenik meg.

Pályaműveket sajnos nem áll módunkban más digitális formában (pl emailen keresztül) vagy nyomtatott formában átvenni. A szervezők fenntartják a jogot arra, hogy a kiírást módosítsák és a határidőt meghosszabbítsák.

A pályázatról kérésre bővebb felvilágosítást adunk e-mailen és Messengerben is, de érdemes a Facebook oldalunkat követni további részletekért és friss információkért!


A pályázaton való részvétel feltételei


  • regisztráció a meskete.hu portálra,
  • ÁSZF és Adatkezelési tájékoztató elfogadása,
  • szerzői profil aktiválása és kitöltése,
  • saját mese vagy feltöltése "állatos mesék" kategóriába,
  • mű beküldése a pályázatra a Vezérlőpult->Pályázat 2024 menüpont alatt
  • Prémium előfizetői tagság megvásárlása nem kötelező, de megháromszorozza a bekerülési esélyeidet!

Pályaműveket sajnos nem áll módunkban más digitális formában (pl emailen keresztül) vagy nyomtatott formában átvenni. A szervezők fenntartják a jogot arra, hogy a kiírást módosítsák és a határidőt meghosszabbítsák.

A pályázatról kérésre bővebb felvilágosítást adunk e-mailen és messengerben is,
de érdemes a Facebook oldalunkat is követni további részletekért és friss információkért!
Gyakori kérdések és válaszok a meseíró pályázattal kapcsolatban

Hogyan fog működni a közönségszavazás?
A közönségszavazások egyszerre indulnak mindenkinél, a pályázati beadási határidő után, így a szavazatok gyűjtésére minden műnek azonos idő áll a rendelkezésére. 2024.07.02. - 2024.07.31. között lesz erre lehetőségük a regisztrált tagoknak a pályázó mese vagy vers oldalán. A szavazás NEM a "Kedvelem ezt a mesét" gombbal történik, hanem egy külön szavazásra buzdító gombbal, ami csak a szavazási időszakban lesz elérhető/látható. A összes mű, amely részt vesz a közönségszavazáson, egy külön menüpontban is megtekinthető lesz a szavazás ideje alatt.

Lehet-e pályázni máshol már beadott vagy a tavalyi pályázaton is induló művel?
Igen, amennyiben nincs semmilyen jogi akadálya. Azaz nem egy nyertes pályázatról van szó, ami máshol vagy nálunk már megjelent.

Lehet-e pályázni a pályázati időszak előtt feltöltött művel?
Igen. Nem kötelező egy teljesen új mesét vagy verset írni erre az alkalomra, viszont célszerű átnézni a régi írásodat, javíthatni a helyesírást, esetleg a tartalomba is belenyúlni, hogy tényleg olyan minőségű anyagot küldj be, amit úgy érzel, valóban érdemes egy mesekönyvben való megjelenésre. Ha pedig úgy gondolod, sokat fejlődtél az utóbbi időben, kimondottan ajánlott új, erre a célra írt mesével pályáznod. Akár többel is!

Milyen hosszú lehet egy pályázati mű?
Mese esetén minimum 2.000, maximum 6.500 karaktert várunk, versek esetén minimum 5 versszak és 600 karakter, maximum 10 versszak és 2.000 karakter.

Csak egy mesével jelentkezhetek a pályázatra?
Ingyenesen igen, de Prémium előfizetéssel akár három művedet is beküldheted, amelyekre mind a szakmai zsűri, mind pedig a közönség is tud szavazni.

Mennyibe kerül nekem ez a pályázat és a könyvben való megjelenés?
Semennyibe. Másokkal ellentétben sem nevezési díjat, sem pedig a megjelenéshez való hozzájárulási díjat nem kérünk. Minden költséget mi állunk!

Tanárként, pedagógusként feltölthetem diákjaim meséit?
Elsősorban szeretnénk ha mindenkinek külön-külön szerzői profilja lenne, de természetesen egy tanári regisztráció alatt a diákok meséi is feltölthetőek. Ebben az esetben a mesék oldalán, a szerzői bemutatkozásban és az "írói szint" mezőkben ezt kérjük feltüntetni.

Ha nyerek akkor biztosan bekerülök a könyvbe?
Szinte biztos, ellenben Te magad is visszaléphetsz a szerződéskötés előtt, de mi is visszaléphetünk ha valamilyen jogi akadályok ezt ellehetetlenítik.

Miért csak regisztrált tagok szavazhatnak a mesékre?
Csak így tudjuk garantálni, hogy egy felhasználó egy mesére, csak egyszer szavaz. Maga a regisztráció Facebook fiókkal mindössze pár másodpercig tart, e-mail fiókos regisztrációval is maximum 1-2 perc az egész.

Nem igazságtalan, hogy az olvasók is szavazhatnak és nem csak egy szakmai zsűri dönt a nyertesekről?
A kezdetektől fogva ez egy közösségi portál volt, így nem célunk kihagyni az olvasókat a döntésből. Ezért a könyvben egyaránt megjelennek majd a szakmai zsűri és a közönségszavazat alapján legjobbra értékelt művek is.

Hány mese fog bekerülni a mesekönyvbe?
Terveink szerint 25-35 közötti nyertes mese kap majd helyet a könyvben, de ezt a számot a nyertes pályaművek hossza befolyásolhatja.

Idén is minden nyertes egy-egy ingyenes példányt kap a mesekönyvből?
Sajnos nem. Tavaly közel 100 ingyen mesekönyvet osztottunk szét annak ellenére, hogy a szerzőktől semmilyen anyagi hozzájárulást vagy pályázati összeget nem kértünk, és sajnos be kellett látnunk, hogy ez hosszútávon nem kivitelezhető, így ezúttal a nyertesek sem kapnak tiszteletpéldányt, azonban ők is élhetnek a kedvezményes elővásárlási lehetőséggel, amelynek részletei a könyvkiadás előtt publikálásra kerülnek.Utolsó frissítés: 2024.07.01.

Sütibeállítások