Illusztrációs pályázat!

Kerüljön be a Te rajzod is egy nyomtatott mesekönyvbe!

Jelentkezési határidő:

Pályázati kiírás


A pályázat lezárult, várható eredményhirdetés: 2023. szeptember.

Szeretnéd ha illusztrációd megjelenne egy igazi, minőségi, nyomtatott mesekönyvben? Itt a lehetőség!
Olvasd el a részleteket és jelentkezz még a határidő lejárta előtt!

A Meskete.hu közösségi meseportál pályázatot hirdet nyomtatott mesekönyvben való megjelenésre, amely 2023 karácsonyakor már sok-sok gyermeket tesz majd boldoggá.

A pályázaton mindenki részt vehet, aki saját illusztrációt küld a határidő lejárta előtt a palyazat@meskete.hu e-mail címre a megfelelő tartalommal. A pályázatra való jelentkezés díjmentes és egy szerző több rajzával is bekerülhet a könyvbe.

Egyaránt várunk gyerekrajzokat és profi illusztrációkat. Javasoljuk, hogy a Meskete alkotói Facebook csoportjában egyeztessetek, hogy melyik műhöz nem készített még senki képet (link az illusztrátori vezérlőpult alatt!).

A jelentkezési határidő: 2023.06.30. 23:59:59.

A pályázaton minden regisztált tag részt vehet, aki a jelentkezési határidőig legalább egy digitális illusztrációt elküld a palyazat@meskete.hu címre (a weboldalra nem szükséges feltölteni).

A pályázat legjobb művei bekerülnek a nyomtatott mesekönyvbe, és a szerzők egy-egy tiszteletpéldányt kapnak a kiadott könyvből megjelenés után.


Technikai követelmények a pályázat benyújtásához:

  • Csak digitális változatban küldhető be illusztráció
  • Csak a palyazat@meskete.hu címre küldött képek vesznek részt a pályázaton
  • A képeknek legalább 300 dpi felbontásúaknak kell lenniük!
  • Elfogadott formátumok: pdf, jpg és png
  • Álló kép mérete: A4
  • Fekvő kép mérete: A5 (fél A4)
  • Mesterséges intelligencia (pl. midjourney) és más képgeneráló használata TILOS!
  • Csak az alábbi mesékhez és versekhez készült egyedi illusztráció kerülhet a könyvbe.
  • A küldött illusztrációd mellé, az emailben írd meg a mesének a szerzőjét és címét amelyikhez a rajzod készült!

A következő mesékhez és versekhez várjuk rajzaidat:Gyakori kérdések és válaszok az illusztrátori pályázattal kapcsolatban

Mikor lesz eredményhirdetés?
2023 augusztusára a mesekönyv szerkesztése kész, és a korrektúrázás végén tartunk, amit már a tördelés követ amikor kiderül kik lesznek a nyertesek. 2023 szeptemberében lesz az eredményhirdetés!

Lehet-e pályázni máshol már publikált rajzzal?
Igen, amennyiben nincs semmilyen jogi akadálya. Azaz nem egy nyertes pályázatról van szó, ami máshol már megjelent.

Használhatok mesterséges intelligenciát és képgenerátort?
NEM! Itt most csak valódi művészek és lelkes amatőrök saját illusztrációit jelenítjük meg.

Milyen technológiával dolgozhatok?
Nincs kikötés, akármilyen rajzolási mód megfelel, akár közvetlen digitális, akár papírra vetett, festett. A lényeg, hogy az elküldött anyag már digitális verzió legyen és megfelelő paraméterekkel rendelkezzen!

Milyen méretű képeket vártok?
A küldött anyag típusa lehet pdf, jpg vagy png kiterjesztésű és legalább 300 dpi felbontású! Ha álló képet küldesz akkor A4 méretű képet várunk, ha fektetett négyzet alapút akkor A5 méretű legyen (azaz fél A4-es).

Postán is küldhetek képeket?
Nem. Most csak a palyazat@meskete.hu címre várjuk a digitalizált anyagokat a megadott paraméterek szerint.

Ha már töltöttem fel képet a meséhez akkor is el kell küldenem az e-mail címre?
Igen, mivel a weboldalra szükséges képfelbontás nem azonos a nyomda által igényelt minőséggel, így muszáj a megfelelő méretű képet a palyazat@meskete.hu címre elküldened.

Mennyi illusztrációval jelentkezhetek a pályázatra?
Akármennyi képet küldhetsz. Az írói pályázattal ellentétben itt nincs korlátozás, hogy egy illusztrátor maximum 3 képével jelenhet meg a könyvben.

Mennyibe kerül nekem ez a pályázat és a könyvben való megjelenés?
Semennyibe. Másokkal ellentétben sem nevezési díjat, sem pedig a megjelenéshez való hozzájárulási díjat nem kérünk. Minden költséget mi állunk!

Tanárként, pedagógusként feltölthetem diákjaim meséit?
Elsősorban szeretnénk ha mindenkinek külön-külön szerzői profilja lenne, de természetesen egy tanári regisztráció alatt a diákok meséi is feltölthetőek. Ebben az esetben a mesék oldalán, a szerzői bemutatkozásban és az "írói szint" mezőkben ezt kérjük feltüntetni.

Ha nyerek akkor biztosan bekerülök a könyvbe?
99%. Mivel jogi problémák esetén sajnos nem tudunk együtt működni. Illetve a nyertesek az esélyét kapják meg a megjelenésnek, így mindenkivel egyedileg, külön-külön szerződünk amitől még akkor is lehetőségük van visszalépni. Ilyenkor a következő helyezett kapja meg az esélyt a bekerülésre.

Hány illusztráció fog bekerülni a mesekönyvbe?
A mesekönyvbe legalább 36 illusztráció fog bekerülni, de egyes esetben fenntartjuk a jogot arra, hogy akár kettő vagy több illusztrációt is megjeleníthessünk egy-egy műhöz.

Ki dönti el, hogy melyik illusztrációk kerülnek be a könyvbe?
Itt most nem kérünk fel szakmai zsűrit és a közönség sem tud szavazni. Ez egy gyors lefolyású pályázat ahol elsősorban a könyvet kiadó Meskete Kft. munkatársai és csapata dönt a megfelelő kép kiválasztásáról, de figyelembe vesszük a szerzők egyedi igényeit is! Gyakorlatilag az adott mű szerzőjének, a Meskete tulajdonosainak, a kiadónak és a szerkesztőnek lesz egy-egy szavazata arra vonatkozóan, hogy végül melyik kép kerüljön egy-egy mű mellé a könyvbe.Utolsó frissítés: 2023.08.31.