Barion Pixel

Meseíró pályázat!

A pályázat 2023.03.01. lezárásra került. Jelenleg a zsűrizés tart, az eredményekről hamarosan tájékoztatunk benneteket!

Az eredményhirdetéssel együtt a mesekönyvbe kerülésért újabb pályázatot hirdetünk illusztrátorok számára!

Jelentkezési határidő:

A pályázat nyertesei:


A Meskete.hu különdíjasai (a legtöbb mesét feltöltők művei):

A szakmai zsűri kiválasztottjai:

A közönségszavazás nyertesei:


Pályázati kiírás


Szeretnéd ha írásod végre megjelenne egy igazi, minőségi, nyomtatott mesekönyvben? Itt a lehetőség!
Várjuk meséiteket, rajzaitokat, illusztrációitokat, verseiteket egy nagyszabású, közösségi könyvkiadáshoz, amelyben bárki alkotása megjelenhet! Olvasd el a részleteket és jelentkezz még a határidő lejárta előtt!

A Meskete.hu közösségi meseportál pályázatot hirdet nyomtatott mesekönyvben való megjelenésre, amely reményeink szerint 2023 karácsonyára már sok-sok gyermeket tesz majd boldoggá.

A pályázaton mindenki részt vehet, aki saját művet publikál a meskete.hu felületére és hozzájárul a kiadási feltételekhez. A pályázatra való jelentkezés díjmentes! Egy szerző azonban maximum három művével kerülhet be majd a könyvbe, de akármennyi művel pályázhat!

A pályázat lezártáig minden hónapban 3-3 könyvvásárlási utalványt sorsolunk ki azok között, akik legalább egy pályaművet beküldtek az adott hónapban! Minél több mesét töltött fel valaki, annál több esélye lesz valamelyik díj megnyerésére.
A nyertesek 3.000, 5.000 és 10.000 Ft értékű utalványokra pályázhatnak és minden egyes feltöltött mesével növelik az esélyeiket!
(Tervezett sorsolások minden hónap első hétfőjén: 2022.10, 2022.11, 2022.12, 2023.01, 2023.02, 2023.03)

A 2023. februárban és márciusban kiosztott könyvvásárlási utalványok támogatója a https://fejlesztem.hu/
https://fejlesztem.hu/

Egyaránt várunk gyermekeknek szóló meséket, verseket, rajzokat és illusztrációkat is.

A jelentkezési határidő: 2023.02.28. 23:59.

A pályázaton minden regisztált tag részt vehet, aki a jelentkezési határidőig legalább egy mesét feltölt a meskete.hu portálra és bejelöli a "IGEN, pályázok ezzel a művemmel" opciót.

A pályázat legjobb művei bekerülnek a nyomtatott mesekönyvbe, és a szerzők egy-egy tiszteletpéldányt kapnak a kiadott könyvből megjelenés után.


Zsűritagok


A Meskete.hu meseíró pályázatának szakmai zsűrije összeállt, így három neves, de különböző területről érkező zsűritaggal is együtt dolgozhatunk.

Meskete.hu szakmai zsűri

Hermann Marika - mesekönyv író
https://hermannmarika.hu/

Pálfi Krisztina - énekes, dalszövegíró (Apacuka zenekar)
https://www.apacuka.hu/

Czimer Györgyi - meseterápiás szakember
https://mesekutjan.hu/


A szakmai zsűri így különböző látásmódok alapján lesz képes megtalálni a legjobb meséket.

A mesék előválogatásában a két üzemeltető is részt vesz majd (Gutási Gábor és Bokó István) valamint a következő szerzők, akik lemondtak a könyvben való szereplésről, csak hogy segíthessenek az zsűrizés körüli munkálatokban:

Kőszegi-Arbeiter Anita
Bódai-Soós Judit
Kaliczka Katalin

Ahogyan szokták mondani, a zsűrinek nem lesz könnyű dolga, hiszen legalább 1500 mesét kell majd márciustól átnézniük.


Az elbírálás folyamata


Az oldal szerzőinek igényeit szem előtt tartva, átalakításra került az elbírálási folyamat. Minden szerző egy-egy művét (alapértelmezetten az elsőnek feltöltött művét), kiemelt műként kezeljük (Vezérlőpult->Meséim alatt csillagozva található), amelyeket egy független, szakmai zsűri fog átnézni és a legjobbak garantált helyet kapnak a mesekönyvben. Vagyis minden szerző csak egy-egy pályaművét emelheti ki a pályaművei közül, amelyeket a szakmai zsűri is megtekint (ezzel csökkentve a rájuk nehezedő terhet amit a több, mint 2500 mű elolvasása jelentene).

A szakmai zsűri által kiválasztott mesék azonban csak a könyv 2/3-át fogják szolgáltatni. A mesekönyv maradék 1/3-át a portálunkra regisztrált olvasók szavazhatják be. A közönségszavazás egy erre külön kialakított "Szavazok a mesére" gombbal érhető el és 2023. március 1-től lesz elérhető, egészen 2023. május 1.-ig.


A pályázaton való részvétel feltételei


  • regisztráció a meskete.hu portálra,
  • ÁSZF és Adatkezelési tájékoztató elfogadása,
  • szerzői profil aktiválása és kitöltése,
  • saját mese feltöltése a vezérlőpultban,
  • "IGEN, pályázok ezzel a művemmel" opció kiválasztása mese feltöltésnél

Pályaműveket sajnos nem áll módunkban más digitális formában (pl emailen keresztül) vagy nyomtatott formában átvenni. A szervezők fenntartják a jogot arra, hogy a kiírást módosítsák és a határidőt meghosszabbítsák.

A pályázatról kérésre bővebb felvilágosítást adunk e-mailen és messengerben is,
de érdemes a Facebook oldalunkat is követni további részletekért és friss információkért!
Gyakori kérdések és válaszok a meseíró pályázattal kapcsolatban

Lehet-e pályázni máshol már beadott mesével?
Igen, amennyiben nincs semmilyen jogi akadálya. Azaz nem egy nyertes pályázatról van szó, ami máshol már megjelent.

Milyen hosszú lehet egy mese?
Nincs terjedelmi korlátja a beadandó meséknek, de mivel egy mesekönyvben szeretnénk minél több történetet és verset megjelentetni, érdemes 10.000 karakter alatt maradni.

Csak rajzzal, illusztrációval is lehet pályázni?
Igen, a vezérlőpultban beállítható, ha illusztrációt szeretnél feltölteni. Ezután megjelenik egy menüpont ahol akármelyik meséhez tölthetsz fel képet. Viszont a legügyesebb illusztrátorokat fel fogjuk kérni, a mesekönyv illusztrálására.

Csak három mesével jelentkezhetek a pályázatra?
Nem. Akármennyi mesédet, versedet feltöltheted a portálra és pályázhatsz velük, de a mesekönyvbe maximum három művel kerülhetsz majd be, hogy minél több szerzőnek lehetősége legyen a publikálásra.

Mennyibe kerül nekem ez a pályázat és a könyvben való megjelenés?
Semennyibe. Másokkal ellentétben sem nevezési díjat, sem pedig a megjelenéshez való hozzájárulási díjat nem kérünk. Minden költséget mi állunk!

Tanárként, pedagógusként feltölthetem diákjaim meséit?
Elsősorban szeretnénk ha mindenkinek külön-külön szerzői profilja lenne, de természetesen egy tanári regisztráció alatt a diákok meséi is feltölthetőek. Ebben az esetben a mesék oldalán, a szerzői bemutatkozásban és az "írói szint" mezőkben ezt kérjük feltüntetni.

Ha nyerek akkor biztosan bekerülök a könyvbe?
99%. Mivel jogi problémák esetén sajnos nem tudunk együtt működni. Illetve a nyertesek az esélyét kapják meg a megjelenésnek, így mindenkivel egyedileg, külön-külön szerződünk amitől még akkor is lehetőségük van visszalépni. Ilyenkor a következő helyezett kapja meg az esélyt a bekerülésre.

Miért csak regisztrált tagok szavazhatnak a mesékre?
Csak így tudjuk garantálni, hogy egy felhasználó egy mesére, csak egyszer szavaz. Maga a regisztráció Facebook fiókkal mindössze pár másodpercig tart, e-mail fiókos regisztrációval is maximum 1-2 perc az egész.

Nem igazságtalan, hogy az olvasók is szavazhatnak és nem csak egy szakmai zsűri dönt a nyertesekről?
A kezdetektől fogva ez egy közösségi portál szeretett volna lenni, így nem célunk kihagyni az olvasókat a döntésből. Ezért a könyvben egyaránt megjelennek majd a szakmai zsűri és a közönségszavazat alapján legjobbra értékelt művek is.

Hány mese fog bekerülni a mesekönyvbe?
A mesekönyv kiadásáról már tárgyalásokat folytatunk kiadókkal és a papír aktuális piaci ára is befolyásolja, hogy milyen terjedelmű és tulajdonságú kötet fog megjelenni. Terveink szerint 25-50 közötti nyertes mese kap majd helyet a könyvben, de ezt a számot a nyertes pályaművek hossza befolyásolhatja.

Kik lesznek a szakmai zsűri tagjai?
Hermann Marika - mesekönyv író, Pálfi Krisztina - énekes, dalszövegíró (Apacuka zenekar), Czimer Györgyi - meseterápiás szakember. Ezenkívül részt vesz a zsűrizésbe az oldal két tulajdonosa: Gutási Gábor és Bokó István is, valamint három, a mese zsűrizésben már jártas tagunk is akik nem vesznek részt a pályázaton: Kőszegi-Arbeiter Anita, Bódai-Soós Judit és Kaliczka Katalin.Utolsó frissítés: 2023.03.01.

Sütibeállítások